fidaen

Shakti-jooga

”Avaa kehosi ja sydämesi, hiljennä mielesi niin löydät Elämän Lähteen, joka ravitsee sinua tyyneydellä ja myötätunnolla. Tie olet sinä Itse.”

Intialaisessa joogaperinteessä Shakti nähdään elämän energiana, luomisen voimana. Shakti ilmentää itseään myös ihmisen kehossa vitaalisena elämänvoimana (prana) ja tietoisuuden energiana (kundaliini).

Shakti-jooga pitää sisällään meditatiivisia, kehoa avaavia harjoituksia, jotka lisäävät hyvinvointiamme ja elämänvoimaamme sekä vahvistavat tietoista, rakkaudellista ja kiinnittymätöntä läsnäoloa ja Itsessä lepäämistä.  Joogasarja koostuu liikkeistä, jotka vahvistavat erityisesti lantionpohjan lihaksistoa sekä liikkeistä, jotka avaavat kehoamme ja tukevat tasapainoamme. Fyysiset harjoituset eivät edellytä aiempaa joogataustaa eikä kehon tarvitse olla valmiiksi notkea. Jokaista osallistujaa autetaan löytämään liikkeet, jotka tukevat lempeää ja turvallista avautumista. Shakti-joogaan voi osallistua myös liikuntarajoitteinen - olennaisinta on avoin mieli.

Shiva nähdään intialaisessa joogaperinteessä henkisenä tietoisuutena, joka on sekä kaiken perimmäinen ydinolemus että hiljainen ja objektiivinen maailman "tarkkailija". Hiljentämällä mielemme pääsemme asteittaisesti kokemukseen tästä luonnollisesta tietoisuuden tilasta, joka on kiinnittymätön ja kuitenkin valpas ja kiinnostunut.

 Myötätuntoinen ja hyväksyvä Läsnäolo on lempeä ja turvallinen tapa kokea syvempi olemuspuolemme tietoisuutena kohti asteittaista kaiken elämän perimmäisen ykseyden oivaltamista. 

Shakti- jooga – tässä muodossa kuin me sitä opetamme – on muodostunut vuosien varrella sekä intuitiivisen sisäisen tutkimustyön että henkisen opiskelun, kehotietoisuuden, meditaation ja elävän elämän kokemusten kautta. Shakti-joogaa opetetaan todennäköisesti myös muualla kuin Sydänmaassa, mutta tämä versio Shakti-joogasta ei ole varmastikaan yhdenmukainen muiden Shakti-jooga -menetelmien kanssa.

Opetuksesta vastaa Leena Heinämäki yhteistyössä Marjatta Vapan kanssa.

 

Heartland-Sydänmaa

Illintie 51
96400 Rovaniemi
Finland

info (a) sydanmaa.org

Privacy Policy
Cookie Policy

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje saadaksesi tietoa tapahtumistamme.
I agree with the Privacy policy