fidaen
Lataa iCal-tiedostona
 

Hiihtoloman hiljaisuuden retriitti

Mistä keskiviikko, 9. maaliskuu 2022 -  19:00
Mihin sunnuntai, 13. maaliskuu 2022 - 17:00
Osumat : 477

Leena HC 2019Hiljaisuus ei meditatiivisessa merkityksessä tarkoita äänettömyyttä. Se tarkoittaa tietoisuuden tilaa, jossa ulkoiset äänet tai mielen tarinat ja tunnekokemukset eivät vie meitä mukanaan, vaan pystymme kaikkien kokemusten keskellä pysymään tietoisina ja olemaan kokonaan samaistumatta tai ”hukkumatta” kokemuksiimme. Hiljaisuus on oma ydinolemuksemme, jonka voimme kokea, kun mielemme havainnot eivät vangitse huomiotamme, vaan saamme jäädä itsemme ”keskelle” tietoisen olemisen tilaan.

Meditaation tavoitteena on auttaa meitä tunnistamaan tämä itsessämme oleva Hiljainen Olevainen ja Tarkkailija, joka näkee ja kokee kuitenkaan kadottamatta itseään näkemäänsä ja kokemaansa. Tämä ei silti tarkoita, että työntäisimme kokemuksemme syrjään tai emme voisi myös nauttia kokemastamme ja elämästä. Hiljainen Olevainen on pohjimmiltaan se, joka olemme pysyvästi. Sen sijaan kaikki muu meissä on alati muuttuvaa: kokemuksemme, ajatuksemme, tunteemme ja fyysinen olemuksemme ovat jatkuvassa liikkeessä ja muutoksessa. Tunnistamalla asteittaisesti harjoituksen kautta aina tyyneydessä lepäävän Hiljaisen Olevaisen opimme suhtautumaan elämäämme takertumatta ja vastustamatta. Tunnistaessa oman pysyvän itsemme kaiken väliaikaisen ja jatkuvasti muuttuvan puolemme keskeltä uskallamme rakastaa ja elää syvemmin ja päästää irti erilaisista riippuvuuksista ja mielen rajoitteista. Hiljainen Olevainen – Henkinen Sydän - on meissä oleva Tietoisuus-Rakkaus, joka on se, kuka Minä Olen.

Neljän päivän retriitti mahdollistaa viikonloppuretriittejä pidemmän ja syvemmän asettumisen itseemme ja sydämemme läsnäoloon. Retriitti koostuu vuorottaisesti istumameditaatioista (noin 40-60 min.) sekä kävelymeditaatioista (noin 20-30 min) ja pienistä joogaharjoituksista. Meditaatiot ovat sekä ohjattuja että kokonaan hiljaisia meditaatioita. Vietämme suurimman osan ajasta myös ulkoisesti hiljaa (puhumatta), mikä vahvistaa tietoisena pysymistä ja mielen tarinoiden hiljentymistä ja tekee tilaa erilaisille tunnetiloille nousta tietoisuuteemme ja vapautua ja muuntua. Hiljaisuus on syvästi hoitavaa ja parantavaa, erityisesti silloin, kun harjoittelemme pitämään asenteemme hyväksyvänä ja myötätuntoisena itseämme ja toisia kohtaan, mihin retriitissä ohjataan. Retriitti pitää sisällään myös opetushetkiä, jotka tukevat ja inspiroivat meditaatioharjoitusta ja tietoisina pysymistä. Retriittiin osallistujilla on myös mahdollisuus yksityisesti keskustella opettajien kanssa ja saada ohjausta ja tukea retriittiin liittyen.

Aika: Aloitamme keskiviikkona 9.3. klo 19, ja päätämme sunnuntaina 13.3. klo 17. Muina päivinä ohjelma kestää aamusta (noin klo 8) iltaan (noin klo 20-21) ruoka ja lepotaukoineen. Tarkempi ohjelma, aikataulu ja ruokailujen ajat ja tauot ilmoitetaan retriitissä erikseen. Retriittiin tulee osallistua kokonaisuudessaan, sillä se on matka sekä yksilönä että ryhmänä.

Paikka: Hiljaisuuden Tila Sydänmaa, Illintie 51, Pahtaja, Rovaniemi.

Opettajat: Leena Heinämäki ja Hans Christian Hansen, joilla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus meditaation ja tietoisuusharjoitusten opettamisesta ja kurssien ja retriittien vetämisestä. Molemmilla on myös henkisen terapeutin koulutus.

Hinta: 200 euroa/160 euroa (sis. 24 % alv.) työttömät ja opiskelijat, joilla ei ole muita tuloja kuin peruspäiväraha tai opintotuki. Yli 400 kilometrin päästä tuleville hinta 160/130 euroa. Hinta sisältää yöpymisen joko sängyssä tai patjalla (sänkypaikkoja rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, mikäli et ilmoita, että patjamajoitus käy ihan yhtä hyvin). Ota mukaan omat lakanat ja pyyhe.

IlmoittautuminenTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. mieluiten 2.3. mennessä. Hox! Maksimiosallistujamäärä 12.

Ruokailu: Valmistamme yhdessä maukkaan yhteissalaatin, kasviskeiton sekä vihannesmehua. Tuo mukaan neljälle päivälle aineksia salaattiin ja keittoon ja mieleistäsi kasvis- tai kalaproteiinia. Vihannesmehuun voit tuoda esim. punajuurta, porkkanaa, selleriä, omenaa ja appelsiinia tai greippiä ja sitruunaa. Tuo mukaan omat leivät ja levitteet ym. Aamupalaksi tarjoamme talon puolesta kaurapuuron. Tarjoamme myös kahvit ja teet, joita saa vapaasti keittää taukojen aikana. Ensimmäiselle illalle omat eväät.

Olet lämpimästi tervetullut, mikäli sydämesi kutsuu!

Kuka voi osallistua: Retriitteihimme voi osallistua ilman aiempaa meditaatiotaustaa. Jokainen voi syventää omaa harjoitustaan juuri siitä tilanteesta käsin, missä itse on. Mikäli sinulla on akuutteja diagnosoituja mielenterveydellisiä ongelmia, pyydämme, että kerrot niistä ilmoittautumisen yhteydessä niin voimme yhdessä pohtia, voiko retriitti tukea tilannettasi vai joissakin tapauksissa päinvastoin. 

Heartland-Sydänmaa

Illintie 51
96400 Rovaniemi
Finland

info (a) sydanmaa.org

Privacy Policy
Cookie Policy

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje saadaksesi tietoa tapahtumistamme.
I agree with the Privacy policy