fidaen
Lataa iCal-tiedostona
 

Pääsiäisen Sydämen retriitti

Mistä torstai, 14. huhtikuu 2022 -  18:00
Mihin sunnuntai, 17. huhtikuu 2022 - 16:00
Osumat : 276

Pääsiäinen ajoittuu vuodenaikaan, jolloin päivä on pidentynyt ja aurinko on taas noussut ravitsemaan kehoamme ja mieltämme. Pääsiäiseen liittyy paljon symboliikkaa ja arkkityyppejä. Sen merkitykseen liittyy sisäinen irti päästäminen ja uuden synnyttäminen.

Kun tahdomme kulkea rakkauden polkua, olla avoin ja rehellinen toisille ja itsellemme, joudumme ja saamme väistämättä päästämää irti monenlaisista ”omista rajoista”, itsekeskeisyydestä ja oman edun tavoittelusta, jotka estävät meitä kokemasta syvempää itseämme myötätunnon Sydämenä. Luonnollinen tietoisuutemme tila on virtaava itsestämme antaminen. Koemme kipua silloin, kun emme pysty olemaan virtaavia, koska mielemme ei pysty asettumaan hetkeen, Itseemme, vaan projisoi haluja ja toiveita jatkuvasti ulkopuoliseen maailmaan ja toisiin ihmisiin. Rakkauden polku ei ole ”hyvien fiilisten” etsimistä; vaatii tahtoa, uskallusta, pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä kohdata uudelleen ja uudelleen mielen jäykkiä ja vastustavia rakenteita ja epävarmuutta ja sitoutua hyväksymään ja rakastamaan niitä, niin että todellinen uuden syntyminen on mahdollista.

Easter flowers

Meditaatio luo hiljaista tilaa päästää irti takertumisesta erilaisiin mielen- ja tunnetiloihin. Irti päästäminen mahdollistaa hetkittäisen lepäämisen Itsessä, josta kumpuaa luontainen myötätunto erilaisia mielen- ja tunnetiloja kohtaan – tapahtuivatpa ne itsessä, toisissa ihmisissä tai ”maailmassa”.

Pääsiäisretriitin teemana on irti päästäminen ja uuden syntyminen. Irti päästäminen ei ole pelottavaa silloin, kun tiedostamme, että meissä on jotain todellista, syvempi Minä, joka pysyy eikä katoa, vaikka jotkut asiat meissä tai elämässämme ”kuolisivat” tai kävisivät vähemmän hallitseviksi. Syvempi Minä lepää Itsessään, on tyyni, onnellinen ja rakastava. Meditaatio on tie syvemmän Minän tunnistamiseen. Retriitti mahdollistaa vetäytymisen muutamaksi päiväksi pois arjen askareista ja asettumisen Minuuden äärelle voimaantumaan sisäisesti.

Ohjelma: Retriitti koostuu meditaatioista (50-60 min kerrallaan), hiljaisuudesta, olemisesta, kävelymeditaatioista, hengittelystä, kehon avaamisesta ja opetustuokioista. Tarkempi aikataulu selviää paikan päällä. Vietämme suurimman osan retriitistä hiljaisuudessa.

Opetustuokioiden aikana voi kuitenkin kysyä ja jakaa kokemuksia. Myös opettajien Leenan ja Hans Christianin kanssa voi yksityisesti keskustella meditaatioon liittyvistä kysymyksistä ja saada tukea harjoitukselle retriitin aikana. Ota mukaan lämmintä vaatetta myös ulkoilua varten.

Ruokailu: Valmistamme yhteissalaatin, kasviskeiton ja vihannesmehua. Tuo mukaan salaatti ja keittoainekset (mukaan lukien mieleisesi kasvis tai kalaproteiini) sekä vihannesmehuun punajuurta, porkkanaa, selleriä, appelsiiniä, omenaa ja inkivääriä. Ota mukaan omat leivät ja levitteet. Sydänmaa tarjoaa kahvin ja teen ja kahvimaidon (tuo muut omat lisäkkeet esim. kerma ym.). Aamulla tarjoamme aamupuuron. Tuo aamupuuroon lisukkeita, esim. marjoja, hedelmiä, pähkinöitä ymv.

Hinta: 165 euroa/140 euroa työttömät ja opiskelijat, joilla ei muita tuloja kuin peruspäiväraha tai opintotuki. Yli 400 kilometrin päästä tuleville 140 euroa. Maksu ennen retriitin alkamista tilille Heartland-Sydänmaa FI40 8954 0710 1011 62. Kirjoita viestiin: pääsiäisretriitti. Maksun voi suorittaa myös kahdessa erässä, kun siitä sopii erikseen Sydänmaan kanssa. Hinta sisältää yöpymisen joko sängyissä tai patjoilla.

Paikka ja aika: Hiljaisuuden Tila Sydänmaa, Illintie 51, Pahtaja, Rovaniemi. Aloitamme torstaina 14.4. klo 18 ja päätämme sunnuntaina 17.4. klo 16.

Opettajat: Leena Heinämäki ja Hans Christian Hansen, jotka ovat vetäneet meditaatioretriittejä ja koulutuksia reilusti yli vuosikymmenen ajan. Molemmilla on myös henkisen terapian ohjaajan koulutus.

Ilmoittautuminen mahdollisimman pian ja mieluiten 8.4. mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Maksimiosallistujamäärä 15. Retriittiin tulee osallistua kokonaisuudessaan alusta loppuun saakka.

Kuka voi osallistua: Retriitteihimme voi osallistua ilman aiempaa meditaatiotaustaa. Jokainen voi syventää omaa harjoitustaan juuri siitä tilanteesta käsin, missä itse on. Mikäli sinulla on akuutteja diagnosoituja mielenterveydellisiä ongelmia, pyydämme, että kerrot niistä ilmoittautumisen yhteydessä niin voimme yhdessä pohtia, voiko retriitti tukea tilannettasi vai joissakin tapauksissa päinvastoin. 

Heartland-Sydänmaa

Illintie 51
96400 Rovaniemi
Finland

info (a) sydanmaa.org

Privacy Policy
Cookie Policy

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje saadaksesi tietoa tapahtumistamme.
I agree with the Privacy policy