fidaen
Lataa iCal-tiedostona
 

Shaktijooga & meditaatioretriitti ’kehon pyhittäminen´ Sydänmaassa 20.-22.5.

Mistä perjantai, 20. toukokuu 2022 -  18:00
Mihin sunnuntai, 22. toukokuu 2022 - 16:00
Osumat : 607

Joogan perimmäisenä päämääränä on tunnistaa itsestämme se, joka olemme kehomme, tunteidemme ja ajatustemme ’takana’ tai niiden ’ytimessä’ – Tietoinen Olevainen (Conscious Being). Asanat eli keholliset liikkeet lisäävät kehon elinvoimaa eli pranaa, valmistaen ja vahvistaen kehoa istumaharjoitukseen.

Shaktijoogassa herätämme tietoisuutta ja energiaa (shakti) kehossamme ja mielessämme liikkeen ja hiljaa istumisen yhdistelmällä. Käytämme kehoamme instrumenttina syvempään itsetuntemukseen, lisäten myös kehon ja mielen hyvinvointia sekä tasapainoisuutta. Retriitin teemana on ´kehon pyhittäminen´. Keho itsessään voidaan nähdä shaktin ilmentymänä ja sen oivaltaminen ja kokeminen pyhänä instrumenttina on mahdollista erilaisten meditatiivisten ja parantavien harjoitusten avulla.

Retriitin asanat koostuvat sekä ohjatuista että spontaaneista liikkeistä ja tietoisesta hengittämisestä. Säiden salliessa teemme harjoituksia myös ulkona. Kiinnitämme huomiota syvään tukilihaksistoon, tasapainoon ja optimaalisen istuma-asennon löytämiseen, jotta meidän on helpompi laskeutua hiljaisuudessa istumiseen. Retriitti pitää sisällään myös opetusta tietoisuuden (shivan) ja energian (shaktin) ja tasapainoisesta yhdistämisestä. Meditaatioharjoituksen ytimenä on keskittää tietoisuutemme tunnistamaan itsemme Tietoisena Olevaisena (Conscious Being), joka ’asuttaa’ kehomme, mielemme ja tunteemme.

Kehollamme on tärkeä instrumentaalinen merkitys tietoisuutemme heräämisessä. Kun suuntaamme siihen hyväksyvää, tietoista huomiota, otamme sen mukaan henkiseen harjoitukseemme niin, että se osallistuu ’heräämisemme’ eikä toimi sitä vastaan. Kehon hyvinvointi on yksi ihmiselämään onnellisuutta ja iloa tuovista aspekteista. Voimme luoda intiimin ja rakkaudellisen suhteen kehoomme. Meidän on helpompi pysyä tietoisina ja harjoitella rakkaudellisuutta myös toisia ihmisiä ja muita eläviä olentoja kohtaan silloin kun itse olemme onnellisia ja voimme hyvin.

Ilmoittautuminen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Maksimiosallistujämäärä 12. Sänkypaikat ilmoittautumisjärjestyksessä, mikäli et ilmoita, että patjamajoitus käy myös. Ota mukaan omat lakanat ja pyyhe.

Ohjaajat: Leena Heinämäki yhteistyössä Marjatta Vapan kanssa.

Paikka: Sydänmaa, Illintie 51, Pahtaja, Rovaniemi.

Aika: Aloitamme perjantaina klo 18. Päätämme sunnuntaina klo 16. Retriittiin tulee osallistua sen koko keston ajan.

Hinta: 150 euroa/130 euroa (sis. 24 % alv) työttömät ja opiskelijat, joilla ei muita tuloja kuin peruspäiväraha tai opintotuki. Yli 400 km päästä tulevat 130 euroa. Ansiosidonnainen työttömyyskorvaus tai osa-aikatyö eivät oikeuta alennettuun hintaan, paitsi erikseen sovittaessa. Maksun voi maksaa myös kahdessa erässä tai retriitin jälkeenkin, jos siitä sopii erikseen sähköpostitse. Hinta sisältää yöpymiset pe-su. Yöpyminen Sydänmaassa on suotavaa, jotta on helpompi laskeutua kunnolla olemiseen. Maksu ennen retriittiä tilille Heartland-Sydänmaa FI40 8954 0710 1011 62. Laita viestiin: shaktijoogaretriitti. (Maksun voi suorittaa myös myöhemmin kahdessa erässä, jos siitä sopii erikseen). 

Ruokailu: Valmistamme runsaan yhteissalaatin + vihannesmehua ja kasviskeiton. Tarkemmat ohjeet lähetetään sähköpostitse ilmoittautuneille.

 Olet sydämellisesti tervetullut retriitteihimme, mikäli sisimpäsi kutsuu! Saat vapaasti välittää niistä tietoa myös eteenpäin.

 

Heartland-Sydänmaa

Illintie 51
96400 Rovaniemi
Finland

info (a) sydanmaa.org

Privacy Policy
Cookie Policy

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje saadaksesi tietoa tapahtumistamme.
I agree with the Privacy policy