fidaen
Lataa iCal-tiedostona
 

Luonto-meditaatioretriitti Luostolla

Mistä lauantai, 2. heinäkuu 2022 -  16:30
Mihin perjantai, 8. heinäkuu 2022 - 17:00
Osumat : 721

Teemalla ”Askeleita kohti Buddha-luontoa”

pyha luosto 2021Sydänmaa järjestää Luostolla toisen lähes viikon mittaisen luonto-meditaatioretriitin, mikä mahdollistaa sisäisen ja ulkoisen askelluksen kohti sisimpäämme sekä toisaalta kehomme kuuntelemisen ja hellimisen luonnossa ja luonnon elementtien kanssa. Useat meistä kokevat syvää yhteyttä luontoon, mutta eivät tiedosta luonnon heijastavan meille oman itsemme Buddha-luontoa eli sitä osaa meissä, joka on aina luonnollinen, tyyni ja harmoniassa kaiken elämän kanssa. Yhtä aikaa sisimpämme kuplii myös iloa, luovuutta ja rakkautta, johon ei liity ehtoja. Se, että voimme laskeutua olemaan luonnollisia, edellyttää ihmisyytemme hyväksymistä ja tietoiseksi tulemista kaikesta ”päälle liimatusta”, kuten ympäristön tai itsemme asettamista ehdoista tai uskomuksista olla ”oikeanlainen.”

Retriitti koostuu ohjatuista ja hiljaisista meditaatioista sekä sisätilassa että luonnossa ja luonnon kanssa sekä meditaatiota tukevista opetustuokioista. Teemme myös pienimuotoisia vaellusretkiä ja avaamme ja voimaannutamme kehojamme sekä avaamme sydäntämme myös luonnolle, jonka erottamaton osa olemme. Vietämme osan aikaa hiljaisuudessa ja puhumattomuudessa, jotta oma hiljainen Buddha-luontomme tulee paremmin tunnistetuksi.

Retriittiin osallistuminen ei edellytä aiempaa osallistumista meditaatioretriitteihin tai erinomaista fyysistä kuntoa. Se edellyttää kuitenkin tahtotilaa istua meditaatiossa yhteensä noin 3-4 h päivässä sekä sydämen toiveen ottaa askel kohti omaa syvempää itseä, mikä usein myös tarkoittaa uskallusta katsoa niitä puolia itsestä, joita ei vielä ole oppinut hyväksymään ja rakastamaan. Lämminhenkinen ilmapiirimme ja vuosien kokemus meditaatioretriittien pitämisestä luo turvallisen ja optimaalisen alustan kohti mielen rauhaa ja sydämessä lepäämistä. Kyseessä on runsaasti sisäistä rikkautta antava matka!

Aika
2.-8.7.2022. Retriittiin saavutaan lauantaina klo 16.30 ja ohjelma alkaa klo 17. Retriitti päättyy seuraavana perjantaina klo 17. Retriittiin tulee osallistua sen koko keston ajan, sillä se on yksilö- ja ryhmätasolla tapahtuva kokonaisuus.

Paikka
Retriittipaikkanamme on kaunis ja hyvin varustettu Jokiluoston huvila, joka sijaitsee Kitisen rannalla rauhallisessa ympäristössä. Osoite: Kilpisenvaarantie 95, 99555 Sodankylä, www.jokiluosto.com

Yöpyminen ja ruokailu
Yöpyminen tapahtuu makuuhuoneissa, joissa on tilaa 2-3 hengelle. Voit halutessasi ottaa mukaan myös oman teltan. Ota mukaan omat lakanat ja pyyhe. Valmistamme yhdessä yksinkertaista mutta maukasta ruokaa, mihin ohjeistus tulee retriitin ilmoittautumisen yhteydessä. Tässä yhteydessä ohjeistetaan myös muusta mukaan tarvittavasta.

Hinta
280 e/ 250 e työttömät ja opiskelijat, joilla ei muita tuloja kuin peruspäiväraha tai opintotuki (sis. 24 % alv), sekä yli 600 km päästä matkustavat. Ansiosidonnainen työttömyyskorvaus tai osa-aikatyö eivät oikeuta alennettuun hintaan, paitsi erikseen sovittaessa. Maksun voi maksaa myös kahdessa erässä tai retriitin jälkeenkin, jos siitä sopii erikseen sähköpostitse. Maksu tilille Heartland-Sydänmaa FI40 8954 0710 1011 62 ennen retriittiä tai erikseen sovitusti sen jälkeen. Kirjoita viestiin: vaellusretriitti. Huom! Maksimiosallistujamäärä 13.

Ilmoittautuminen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. mieluiten toukokuun loppuun mennessä (yöpymispaikan vahvistamisen takia – myöhemminkin voi silti ilmoittautua jos paikkoja vapaana).

Opettajat
Retriitin vetäjinä ja opettajina toimivat Leena Heinämäki ja Hans Christian Hansen, joilla on yli kahdenkymmenen vuoden meditaatiotausta sekä reilusti yli vuosikymmenen kokemus retriittien pitämisestä. Molemmilla on myös henkisen terapian ohjaajan koulutus. Lisätietoa www.sydanmaa.org

Kuka voi osallistua: Retriitteihimme voi osallistua ilman aiempaa meditaatiotaustaa. Jokainen voi syventää omaa harjoitustaan juuri siitä tilanteesta käsin, missä itse on. Mikäli sinulla on akuutteja diagnosoituja mielenterveydellisiä ongelmia, pyydämme, että kerrot niistä ilmoittautumisen yhteydessä niin voimme yhdessä pohtia, voiko retriitti tukea tilannettasi vai joissakin tapauksissa päinvastoin. 

Heartland-Sydänmaa

Illintie 51
96400 Rovaniemi
Finland

info (a) sydanmaa.org

Privacy Policy
Cookie Policy

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje saadaksesi tietoa tapahtumistamme.
I agree with the Privacy policy