• slide 4

  Bodhisattvakoulu 2020-21

  Opetuksia Ytimestä ja sen ympäriltä

 • slide 1

  Love and presence

  In the midst of life

 • slide 2

  Living the truth every day

  Mysteries made alive

 • slide 3

  Perspective on spiritual living

  Transformation in everyday life

 • slide 5

  Connecting with the Joy of Life

 • slide 6

  Sharing and Caring

 • slide 7

  Dedication to Awareness and Compassion

New Year’s Day Holy Coffee Chat and Meditation Event

New Year’s Day Holy Coffee Chat and Meditation Event
with the theme of “Love as the Nature of Consciousness.”

1.1.2021 at 14-18 in Sydänmaa or livestream (Illintie 51, Pahtaja, Rovaniemi).
The program will be a joint discussion between Hans Christian and Leena (with a cup of coffee) in English with no translation. Additionally to discussion and question answer/sharing -session we will share two guided meditations. Coffee and tea will be served.
Welcome to join by being present in Sydänmaa or via livestream (or otherwise in the heart). The price includes the video recording to enable you to participate later in a chosen time.
Price 35 euros (inc. 24 % vat). To be paid to: Heartland-Sydänmaa FI40 8954 0710 1011 62. Write in the message box: uuden vuoden meditaatio.

Sign up to Hans Christian This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. and tell whether you like to join physically or via livestream/recording, latest 31th of December.

Lue lisää tästä
Joulurauhaan laskeutumisen retriitti 18.-19.12. 2020 Sydänmaassa

Joulurauhaan laskeutumisen retriitti

18.-19.12. 2020 Sydänmaassa

Joulunaika herkistää sydämemme tuntemaan ainutlaatuisen tunnelman, joka siihen liittyy. Kristillisen perinteen maissa, sielläkin, missä jouluun ei liitetä uskonnollisuutta, enemmän kuin mihinkään muuhun juhlaan siihen kuuluu teemana rakkaus ja sen eri aspektit. Rakkaus voi ilmentyä itsestä antamisena, jakamisena, anteliaisuutena tai valon tuomisena sinne, missä sitä erityisesti tarvitaan. Aito läsnäolo ja itsessä lepääminen ovat myös tärkeitä rakkauden aspekteja. Joulutunnelman syvällisempään kokemiseen tarvitaan läsnäoloon asettautumista, olemisen tilan synnyttämistä kaiken tekemisen ja tapahtumisen keskelle. Joulunajan voi ottaa tietoisesti vastaan ja pitää sitä yllä näin jakaen todellista joulurauhaa myös ympäröivään maailmaan. Kristillisessä mystiikassa Kristuksen syntymä merkitsee ennen kaikkea sitä, että tulemme tietoiseksi ”Jumalan valtakunnasta sisällämme”, henkisestä Sydämestä, jonka perimmäinen olemus ilmentyy myötätuntona, rakkautena, rauhana, tyyneytenä, ilona ja tietoisuuden ja mielen kirkkautena.

Lue lisää tästä
Meditaatiokurssi Hiljaisuuden Tila Sydänmaassa - 16 keskiviikkona

Meditation course in Sydänmaa, Rovaniemi

- 16 Wednesdays 13.1. - 5.5. 2021

In the Winter season of 2021 we continue our weekly group meditations in Sydänmaa, a log house in the forest with peaceful silence and supporting surroundings, which allows us to regularly be reminded of our inner essence and nature that we really are.

Meditation helps you to find the way back to the core of YOU and to become more centered and calm, also in your daily life. Through sitting and practicing peaceful being we practice to become more awake to our true nature. The meditation course will give you useful tools to focus and concentrate, to rest more in yourself, to gain more inner peace and clarity, and to learn more about your spiritual and human nature. Read more on the theme in this article

Lue lisää tästä
Bodhisattvakoulu 2020-21: Opetuksia Ytimestä ja sen ympäriltä

Bodhisattvakoulu 2020-21, Rovaniemi:

Opetuksia Ytimestä ja sen ympäriltä

21-23.8 Bodhisattvakoulu 2020-21, Rovaniemi: Opetuksia Ytimestä ja sen ympäriltä (muut kerrat 16.-18.10; 4.-6.12; 22.-24.1; 23.-25.4; 28.-30.5; kesäextra 23.-25.7.)

Tämän kauden teema ”opetuksia Ytimestä ja sen ympäriltä” kuvastaa ihmisen henkistä kompleksista rakennetta. Meditatiivisten traditioiden opetusten mukaan emme ole vain kehomme, tunteemme ja mielemme vaan paljon monimuotoisempi ja syvällisempi kokonaisuus. Meissä heijastuu mikrokosmoksena koko maailmankaikkeuden makrokosmos. Silti sisäisen kiinnostuksemme ja harjoituksemme ytimessä on sen tutkiminen, kuka minä syvimmältään olen kaiken ilmentyvän keskellä. Mikä minussa on pysyvää ja mikä sen sijaan jatkuvasti muuttuvaa? Jnanajoogan (viisauden jooga) keskeisin kysymys on: Kuka Minä Olen? Vastaus piilee itse kysymyksessä, jonka todellisuutta emme kuitenkaan voi oivaltaa ajatuksen vaan hiljaisuuden avulla. Kun hiljennämme mielemme, todellisuus paljastuu asteittaisesti itsestään ja huomaamme sen olevan luonnollinen tilamme – Buddhaluonto.

Lue lisää tästä
Tietoisuuden anatomia & tietoisuusterapia -koulutus - Rovaniemellä

Tietoisuuden anatomia & tietoisuusterapia

Kokoonnumme seitsemänä lauantaina Sydänmaassa Rovaniemellä klo 10-19. Päivämäärät 19.9; 14.11; 9.1; 27.3; 15.5; 7.8; 9.10.

Ihmisyyden ytimessä on toive onnellisesta ja merkityksellisestä elämästä. Yhä useampi meistä on havahtunut siihen, että onnellisuus kumpuaa omasta sisimmästämme niinä hetkinä, jolloin mielemme tarinat, huolet, odotukset tai toiveet eivät vie huomiotamme pois itsestämme ja tästä hetkestä, jonka juuri nyt koemme.

Lue lisää tästä
Shaktijooga & meditaatioretriitti ’Conscious Being’ Sydänmaassa 11.-13.6. 2021

Shaktijooga & meditaatioretriitti
’Conscious Being’

11.-13.6. 2021 Sydänmaassa

Joogan perimmäisenä päämääränä on tunnistaa itsestämme se, joka olemme kehomme, tunteidemme ja ajatustemme ’takana’ tai niiden ’ytimessä’ – Tietoinen Olevainen (Conscious Being). Asanat eli keholliset liikkeet lisäävät kehon elinvoimaa eli pranaa, valmistaen ja vahvistaen kehoa istumaharjoitukseen. Keho itsessään on tietoisuuden ilmentymä – shakti, energia/muoto. Shaktijoogassa herätämme tietoisuutta (shiva) ja energiaa (shakti) kehossamme liikkeen ja hiljaa istumisen yhdistelmällä. Käytämme kehoamme instrumenttina syvempään itsetuntemukseen, lisäten myös kehon ja mielen hyvinvointia sekä tasapainoisuutta.

Retriitin asanat koostuvat sekä ohjatuista että spontaaneista liikkeistä. Säiden salliessa teemme harjoituksia myös ulkona. Kiinnitämme huomiota lantion pohjaan ja optimaalisen istuma-asennon löytämiseen, jotta meidän on helpompi laskeutua hiljaisuudessa istumiseen. Retriitti pitää sisällään myös opetusta tietoisuuden (shivan) ja energian (shaktin) ja tasapainoisesta yhdistämisestä. Meditaatioharjoituksen ytimenä on keskittää tietoisuutemme tunnistamaan itsemme Tietoisena Olevaisena (Conscious Being), joka ’asuttaa’ kehomme, mielemme ja tunteemme.

Lue lisää tästä
Hiljan meditaatiotapahtuma

Hiljan meditaatiotapahtuma

8.10. 2020 Sydänmaassa

Luonnonsuojeluliiton Rovaniemen yhdistys vaalii hiljaisuutta Hiljan päivänä meditaation merkeissä Hiljaisuuden Tila Sydänmaassa Pahtajalla torstaina 8.10. klo 19-20.30. Leena Heinämäki johdattelee meditaatioon ja alustaa aiheesta ”Meditaatio, hiljaisuus ja luonnon eheyttävä äänimaisema.” Lopuksi tarjolla luomuteetä ja luomuspelt-sämpylöitä. Muilta kuin Luonnonsuojeluliiton jäseniltä 10 euron oviraha luonnonsuojelun edistämiseen.

Ilmoittautuminen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Mikäli tarvitset/tarjoat kimppakyytiä, ota yhteyttä Sari Hänniseen 0408737986.

Lue lisää tästä
Hevoskommunikaatio ja ratsastus-jooga päiväretriitti pienryhmälle Saturday 30. May 2020

Hevoskommunikaatio ja ratsastus-jooga
päiväretriitti pienryhmälle

30.5. 2020 Sydänmaassa

Hevoset opettavat meitä harjoittelemaan lepäämään ”sydämessämme” eli itsemme keskellä, samaan aikaan kun pyrimme kuitenkin olemaan tietoisia kehostamme ja siitä, millaisia viestejä välitämme hevosille (tai toisille ihmisille) kehomme ja sisäisen asenteemme kautta. Hevosten kanssa emme voi juurikaan kommunikoida sanoin, mikä avaa meille mahdollisuuden syvempään kommunikaatioon, joka tapahtuu kehomme ja mielemme/sydämemme kautta. Sanaton viestintä auttaa meitä laskeutumaan arkimielestä keholliseen läsnäoloon ja luonnolliseen hiljaisuuteen. Hevoset opettavat meitä hyväksymään keskeneräisyytemme ja päästämään irti suorittamisesta tulla ”paremmiksi” ja uskaltautua olemaan rehellisesti se, joka olemme kussakin hetkessä.

Retriitissä teemme erityisesti lantiota ja selkärankaa avaavia sekä lantionpohjalihaksistoa vahvistavia joogaliikkeitä ja sydäntä avaavia meditaatioita ja kommunikoimme hevosten kanssa sekä maasta- että selästä käsin. Harjoittelemme löytämään luonnollisen ja tasapainoisen ratsastus-istunnan ja yhteyden tunteen omaan kehoon sekä hevoseen. Hevosten kanssa oleminen on monella tavoin terapeuttista ja voimaannuttavaa. Tavoitteenamme on varmistaa, että hevosella on turvallinen ja rento olo meidän kanssamme. Kaikki toiminta on ohjattua etkä tarvitse minkäänlaista aiempaa taustaa hevosista tai jooga-meditaatiosta osallistuaksesi retriittiin.

Lue lisää tästä

Tietoinen Läsnäolo hevosten kanssa

Sydänmaassa asuu kaksi upeaa hevosta, West ja Matti. Henkisten koulutusten osana on myös sydän- ja kehotietoisuuden yhdistäminen  tietoiseen läsnäoloon hevosten kanssa. Hevoset ovat herkkiä aistimaan henkisen läsnäolomme. Niiden avulla voimme harjoitella vahvistamaan omaa keskittymiskykyämme sekä kykyä olla tietoisia ja henkisesti läsnä, ja auttaa näin myös hevosia syvempään itsessään lepäämiseen. Sydänmaa on järjestänyt hevosiin ja kehotietoisuuteen  liittyviä kursseja myös yhteistyössä syvällisen hevostaitokouluttajan Noora Ehnqvistin kanssa. Nooran avulla olemme löytäneet lämpimän ja pehmeän tavan kommunikoida ja elää hevosten kanssa.

forest walkSydänmaassa on myös mahdollisuus päästä harjoittelemaan läsnäoloa hevosen selässä metsäpoluille luontoratsastuksen merkeissä.  Tämä edellyttää kuitenkin jo ratsastuksen perustaitoja, sekä toiveen sitoutua tietoiseen ja kokonaisvaltaiseen tapaan toimia hevosten kanssa. Sydänmaassa hevosia ei nähdä harrastusvälineinä vaan niiden kanssa tehdään yhteistyötä tavoitteena sekä ihmisen että hevosen hyvinvoinnin parantaminen.

Lisätietoja This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

From Knowledge to Action - How to understand spiritual evolution and embody the awakening consciousness in daily day life?

Leena and Hans Christian were teaching a free lecture/webinar ”From Knowledge to Action - How to understand spiritual evolution and embody the awakening consciousness in daily day life?” for Theosophical Society Copenhagen 19.05. 2020.
There will be a weekend webinar "TRANSFORMATIVE WEEKEND - Webinar-workshop on Spiritual Practice and Levels of Consciousness" in the weekend 23-24.05. 2020

 • 1
 • 2

Meditation and Loving Awareness

kultainenaikakausi 150x150Sydanmaa went to Hengen ja Tiedon messut in Helsinki and we had a lecture in the auditorium and later a mini-workshop, which we recorded so that we can offer this lecture for a wider audience.
The lecture is about meditation and Loving Awareness and how meditation is benefiting us in a time where emphasis largely is on the exterior side of life.
So here is an invitation to take a step towards your own interior reality and discover your potential for peace, happiness and true compassion.

May it bring you clarity and happiness

Footer logo

Copyright © 2021 Heartland-Sydanmaa. All Rights Reserved.
 - Webdesign Webkonsulenter.dk

Follow us

Get notified when new courses or retreats are coming.

Follow us

Get notified when new courses or retreats are coming.

Please sign up for our newsletter to get latest news.

Tilaa uutiskirje

captcha 

smily Stay in the middle